Gość Kinga. Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Przepuklina pooperacyjna po jakim czasie (po operacji wycięcia wyrostka robaczkowego) moze sie ujawnic ? Czy Powstanie jej zalezy od nas,od tego co robimy itd czy jest to samoistne powstanie Nie zależne od naszej woli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Jeśli ktoś ma bardzo słabe powłoki brzuszne (nawet ze względów wrodzonych) przepuklina może pojawić się nawet samoistnie (np. w czasie parcie na mocz, stolec, kaszlu, kichnięcia). Może się ujawnić nawet po kilku tygodniach od operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kingaa. Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 A czy moze sie pojawic nawet kilka miesięcy po operacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Tym bardziej (częściej pojawia się w dłuższym okresie po zabiegu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 jestem 3 dzień po operacji wycięcia wyrostka. Niefortunnie zdażyło mi się klichnąć i boje się że mogłem dostać przepukliny. jakie są jej charakterystyczne objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Przepuklina pooperacyjna objawia się obecnością wybrzuszenia w ranie, szczególnie uwidaczniającą się podczas kaszlu. Raczej małoprawdopodobne aby doszło do przepukliny w tym wypadku. Następnym razem można przytrzymać ręką ranę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominika Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 mam pytanie ja jestem 11 lat po operacji usunięcia wyrostka od jakiegoś czasu zauważyłam że robi mi się zgrubienie na bliźnie, czy mam się martwić z tego powodu? To zgrubienie jest dość miękkie i nie boli więc zastanawia mnie co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Przepuklina pooperacyjna po operacji wycięcia wyrostka robaczkowego pojawiła sie u mnie 31lat po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BOGUSIA Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jestem rok i 4 miesiące po operacji przepukliny pooperacyjnej .W trakcie pierwszej operacji zakażono mnie w szpitalu gronkowcem szpitalnym.Efektem bylo rozejście się rany i 3-miesięczne leczenie.Po 3 miesiącach zeszyto mnie ponownie,ale to nie koniec moich problemów.Zewnątrz bylo ok. ale po kolejnych 3 miesiącach dostalam przepuklinę pooperacyjną,ponieważ wewnętrzne powloki puściły no i znowu musiałam iśc na operację.Teraz już minęlo dużo czasu od operacji ale ja nadal boję się dżwigac ciężko ale też ćwiczyć.Przytylam 10 kg od operacji i dlatego tutaj piszę bo chcialabym wiedzieć czy mogę przynajmniej ćwiczyć bo samą dietą nic nie zwojuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jwona Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 jestem 9miesiecy po wyrosku od kilku miesiency boli mnie bzuch z prawej strony i wzdenty bżuch czy to objawy przepuchliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi