Gość JOLA Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Pogłębiona kyfoza kr. piersiowego . Skolioza lewostronna kr . Th . Zmiany zwyrodnieniowe w kr . Th .pod postacią ostefitów na przednich krawędziach trzonów . Klinowe obniżenie wysokości trzonu Th 7 . Dyskopatia Th 8 -9 i Th 9 -10 . Skolioza lewostronna kr . L . w górnym odcinku . Osteofity na przednich i bocznych krawędziach trzonów kr . L. . chciałabym poprosić o wypowiedź co pan o tym sądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Z tym wynikiem należy zgłosić się do neurologa. Takie zmiany w kręgosłupie moga wywoływać silne dolegliwości bólowe. Na pewno wymagana jest rehabilitacja i farmakoterapia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JOLA Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Dziękuję bardzo ,właśnie tak jest jak pan powiedział , Kręgosłup boli mnie każdego dnia i nie mogę sobie poradzić nawet z pracą w domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 *Nierówny zarys i sklerotyczna przebudowa płytek granicznych trzonów kr. piersiowych od th5 do th11 z guzkami Schmorla w ich obrębie jak i zmianach po przebytej ch. Sheuermanna... Rotacja w osi długiej trzonów od th6 do th9. Przewężenie przestrzeni międzykręgowych od th5 do th9. Osteofity na krawędziach tych trzonów. Sklerotyzacja stawów żebrowo-poprzecznych. Zniesienie lordozy szyjnej* Takie odebrałam wyniki prześwietlenia kręgosłupa. Kręgosłup mnie boli od lutego i nie daję rady.Proszę o radę czy potrzebny jest neurochirurg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anetta Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 prawo- skolioza odcinka TH/L i LS kręgosłupa z rotacją trzonów kręgowych. Zmiany zwyrodnieniow e na przednie krawędzi pojedynczych trzonów kręgowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Dobrze że macie u siebie dobrych lekarzy i wam pomagają . Ja mam kręgosłup o dołu do góry ( praca w górnictwie ) byłem ostatnio u neurologa i wiecie co mi powiedział pacjent nie nadaje się do dalszego leczenia . Ortopeda chirurg dopiero zajął się mną po rezonansie 1 odcinka wszyscy osłupieli i zaczynają latać koło mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Osteofity na przednich krawędziach trzon ów to 5 do to 9 co to oznacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Przepraszam th 5 do th 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aleksandra Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Witam mam 28 lat robiłam rezonans magnetyczny kręgosłupa piersiowego i dostałam wyniki Na poziomach Th2- Th5, Th7-Th9 oraz Th10-Th12 uwypuklenia krążków międzykręgowych z modelowaniem worka oponowego. Osteofity przednich i bocznych krawędzi trzonów kręgów piersiowych. W trzonach kręgów Th7-Th9, Th10-Th12 w częściach przyległych do blaszek granicznych obecne zmiany zwyrodnieniowe typu 1 wg Modica. Guzek Schmorla górnej blaszki granicznej trzonu Th9. Na granicy pola badania widoczne uwypuklenie krążka międzykręgowego C5/C6. Czy był by ktoś w stanie wytłumaczyć mi co oznaczają i co można z tym zrobić? Mam mniej niż 30 lat i ból kręgosłupa jest dość uciążliwy podczas pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi