Gość Zorka Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Mam zaplanowany zbieg usunięcia pęcherzyka , metoda pozostaje sprawą otwartą. Oczywiście są brane pod uwagę: klasyczna, laparoskopowa. Proszę o informacje: 1.Która metoda wymaga głębszej narkozy ? 2.Jaki jest czas trwania zabiegu realizowanego w/w metodami ? 3.W jakim czasie po zabiegu można wstawać w każdej z tych metod ? 4.Jak długo trwa hospitalizacja po zabiegu metodami jw ? 5.Czy przeciwskazaniem do laparoskopowej metody może być zapalenie jelita grubego oraz ból podbrzusza o nieustalonej przyczynie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Metoda laparoskopowa wymaga krótszej hospitalizacji, czas powrotu do pełnej sprawności jest również krótszy. Jednak sam zabieg trwa dłużej. Metoda jaką posłuży się chirurg zależy od samego lekarza. Najlepsza jest metoda, w kórej chirurg ma największą praktykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zorka Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Chirurg dał mi prawo wyboru i stąd moje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wanienki bez hamulców Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Tradycyjnie bez odpowiedzi (pół roku). Już pewnie po wszystkim, ale gdyby ktoś tu jeszcze zajrzał: najwięcej zależy od przyczyn usunięcia pęcherzyka. Jeśli to kamienie to raczej laparo, jeśli polip(y) raczej klasyka (większy margines działań). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi