Gość Kornelia Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Nie znalazłam dokładnej odpowiedzi na forum także proszę o pomoc, bo się bardzo martwię. Od dwóch miesięcy na łydce wyczuwam guza.Czasem jest to białe. Rozmawiałam o tym z mamą ale ona twierdzi, że to tylko spuchnięte i niedługo zginie.Samruję tą maścią ale już mnie to męczy, ponieważ nie zauważam żadnych zmian. Miałam już kiedyś guza w piersi i musiałam przejść zabieg. Czy znowu będzie to konieczne? Czy powinnam udać się na USG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Najlepiej w tej sprawie udać się do chirurga. On zadecyduje o dalszym postępowaniu (np. czy należy wykonać USG czy też od razu przeprowadzić zabieg -być może to jakiś tłuszczak, włókniak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Mam na nodze gulke guza nie wiem jak to nazwac mam to od 3 lat bylo male ale nie przeszkadzalo mi ale zaczelo rasnac jest dosc gleboko w skorze twarde jak kamien i ma to czasami czerwono czarny kolor jest dosc wypukle ale czuje ze jest dosc gleboko w skorze bylam u dermatologa ale pani powiedziala ze to jest jakas zmiana i dopoki mnie nie boli to moge z tym chodzic i taki sam guzek zrobil mi sie na 2 nodze mniej wiecej w tym samym mejscu tez jest koloru ciemnego i bardzo twardy czuje jakby tam byly gwozdzie gdyz jest twarde w srodku i dosc dlugie a na skorze jest okragle lekko wypukle i ciemne ( na co pani dermatolog ze jest to pieprzyk w co uwiezylam bo wtedy bylo male) ale teraz rosnie i od tygodnia swedzi mnie strasznie malo tego od krotkiego czasu mam problemy z noga na ktorej zauwazylam ten niby guzek czesto mnie boli noga mam skurcze lub czesto po siedzeniu nie moge jej wyprostowac nie wspominajac o tym ze noga mi skrzypi i musze podkreslic ze mieszkam w norwegii takze nie mam jak sie poradzic dermatologa lub chirurga dlatego pisze do was bo nie wiem co mam z tym zrobic kiedys mi nie przeszkadzalo ale teraz rosnie swedzi piecze i dosc mocno odstaje od skory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Takie guzki raczej wymagają leczenia zabiegowego. Radzę w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem. Zapewne zaproponuje usunięcie zmian i poddanie ich badaniu histopatologicznemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi