Gość kamil Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam, w zwiazku z biegunkami, zaparciami i bolesnoscia po lewej jak i po prawej stronie (twardosc tamtych czesci ciała) pod żebrami oraz nudnosciami po najmniejszej ilosci alkoholu, bądź zawsze rano, zrobiłem badania. oto wyniki: amylaza 16u/l (czy aby nie za mało?) alat 33, aspat 29, CRP 6,7 mg/L, glukoza 97% na czczo (13 godzin bez jedzenia). USG norma, gastroskopia bez wycinków norma i morfologia norma. bóle nadal są, nie moge jesc, choc apetyt mam, oddawanie kału jest bolesne i kał m dziwny kolor, raz żółty, raz smolisty ale krwi nie widać, do tego zapach jest jakis inny. pod koniec sierpnia ide na kolonoskopie, byc moze to jelita. ale teraz nastepne pytania, tak dobre wyniki, a taki ból ? moze powinienem zrobic jeszcze jakies inne badania na wątrobe, trzustke ? byc moze to jest pomocne ale mam 80% objawow nadczynosci tarczycy, ale robiono mi tylko TSH i wyszło 1,01. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Trzeba wykonać jeszcze badania fT4, fT3. Badania biochemiczne (amylaza, lipaza, alat, apat, mocznik) radzę powtórzyć. Po tych wynikach i kolonoskopii będzie można więcej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 a amylaza nie jest za niska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Niski poziom amylazy nie ma znaczenia klinicznego. Nic niepokojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi