Gość Ola Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Witam. Chciałabym dowiedzieć się jakie mięśnie brzucha zostały przecięte podczas cesarskiego cięcia? Na co powinnam zwrócić uwagę? Rana goi się super. Nic się nie sączy nie jest czerwona, nie ma już siniaków, ładnie wygląda!! Jedyne co mnie martwi to stwardnienie wokól rany, jakby coś było pod skórą. Kiedy mogę zacząć chodzić na basen i wykonywać najprostsze ćwiczenia? Mieszkam w Anglii i tutejsza opieka (proszę mi uwierzyć) jest tragiczna. Wolę to skonsultować z Polskim Lekarzem. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Praktycznie według najnowszych standardów wykonywania cięcia cesarskiego nie przecina się mięśni tylko się je rozwarstwia wzdłuż ich włókien, aby dostać się do jamy brzusznej. Zgrubienie w zakresie rany może być spowodowane stosowaniem szwów wewnętrznych, podskórnych, które są wchłanialne. W przeciągu 1-3 miesięcy zgrubienie to powoli powinno się wchłaniać. Jeśli nie ma cech stanu zapalnego wszystko jest w porządku. Pełen zakres ćwiczeń (oczywiście z narastającym nasileniem obciążenia) i oczywiście basen po miesiącu od zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zofia Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Witam mam taki problem,urodziłam 3lata temu przez cesarskie ciecie ,synek wazył 6410 ale nie w tym rzecz ,chodzi o to ze został mi bardzo duzy brzuch zaraz pod piersiami sie zaczyna wyglada to tak jakbym była w 5 miesiacu ciazy ,gdy stoje brzuch jest bardzo twardy lecz gdy leze staje sie z kolei bardzo miekki,dokucza mi to bardzo,nawet podczas jazdy samochodem bolią mnie boki brzucha ból ,kłucie jakby kolka,czy jest jakiś sposób aby temu zapobiec?prosze o odo. z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karolina Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 tez jestem po cesarskim cieciu juz 5 rok i boli mnie nadal brzuch nie moge dzwigac bo pozniej tez mnie boli.Aco jakis czas mamprzeszywajacy bol jak by ktos mi jezdzil zyletka po brzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karolina Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 a brzuch mam przeciety nie wzdluz tylko w poprzek i mam przeciete nerwy brzucha co bardzo odczwam nie moge energicznie wstac z lozka a podczas miesiaczki czuje sie jak zaraz po porodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi