Gość Michał Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Mój tata wyczuł na wewnętrznej części dłoni guzek. Lekarz podjął decyzje o jego wycięciu. Następnie wycinek skierowana na badanie, Na wyniku histopatologicznym mojego taty jest diagnoza brzmi: Tenosynovitis nodularis localisata. Czy jest to dobry wynik? Co on oznacza? Teraz na lewej końcówce żebra pojawił się następny guzek. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Dokładnie na język polski rozpoznanie brzmi: Zapalenie guzkowe, miejscowe pochewki maziowej ścięgna. To przewlekły stan zapalny ścięgna przejawiający się przerostem jego tkanek otaczających – nie groźna, zapalna choroba. Guzek w okolicy żebra zapewne jest całkiem innego pochodzenia (brak w tej okolicy ścięgien). Trudno mi określić co to może być bez badania. Radzę w tej sprawie też udać się do chirurga. Też może zadecydować o usunięciu zmiany i poddaniu jej badaniu histopatologicznemu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Zobacz choroby człowieka zdjęcia http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi