Gość Monika Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Mam 18 lat i niedawno miałam operację, miał być to rutynowy zabieg usunięcia wyrostka robaczkowego a jak się okazało było to co innego. Pękła mi torbiel na prawym jajniku i doszło do zapalenia otszewnej i przy okazji wycięto mi wyrostek robaczkowy. Czy jest co coś groźnego, czy to ma coś wspólnego z płodnością? Czy ten stan zagrażał mojemu życiu? Operację miałam w nocy z 6 na 7 lipca. zeszły mi już strupki, czy w zwiąsku z tym nadal mam zakładać opatrunek i czy mogę sie już normalnie kąpać, pływać w basenie (moczyć w wodzie) czy też jeszcze muszę czekać? została mi pozioma blizna na brzuchu, czy mogę ją czymś smarować żeby było tą bliznę mniej widać? Bardzo proszę o dopowiedz na moje pytania, bardzo się martwię czy w przyszłości będę mogła mieć dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Można się normalnie kąpać, nie trzeba nosić opatrunku. Zakrywać tylko przed słońcem w czasie opalania. Można smarować Cepanem, Contratubexem lub lepszymi i zarazem droższymi żelami np. Veraderm. Ale dopiero po upłynięciu 3 tygodni od zdjęcia szwów. Po tym zabiegu należy skonsultować się z ginekologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi