Gość Iwona F Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Moja babcia w rozpoznaniu choroby ma napisane: w jednym z węzłów chłonnych wartowniczych: carcinoma ductale micrometastaticum (max diam 0,2) chciałam zapytać co to dokładnie oznacza i jakie są szanse na to że babcia wyzdrowieje po mastektomii piersi z węzłami chłonnymi. Jest już pooperacji. Co z dalszym jej leczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 To oznacza mały przerzut raka przewodowego do węzła chłonnego. Dalsze postępowanie to kontrola u onkologa. Zapewne włączy po analizie wszystkich wyników i badaniu chorej dodatkowo chemio- lub/i hormonoterapię. Co do rokowania bez szczegółowych informacji nie mogę udzielić odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi