Gość Bronek Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 2 tyg temu przeszedłem operacje usunięcia wodniaka jądra. Lekarz zastrzegł że obrzęk może utrzymywać się nawet do pół roku... czy to prawda ? tydzień temu byłem na zdjeciu szwów i stwierdził ze wszystko jest tak jak powinno być...martwi mnie jednak ta opuchlizna a poza tym to jądro jest w tym momencie bardzo ,,nieforemne*.czy faktycznie moze to utrzymywac sie przez tak długi czas i powróci do naturalnego kształtu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Najczęściej taki obrzęk powoli mija po około 1-2 miesięcy. Bardzo rzadko utrzymuje się aż pół roku. Należy uzbroić się w cierpliwość i wszystko powoli wrócic do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bronek Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 nie przejmować się obecnym - dziwnym kształtem jądra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Tak, trzeba poczekać, powinno wszystko wrócić do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 kilka dni temu przeszłem zabieg wodniaka jądra ale martwi mnie to,że jądro po zabiegu jest jednak większe od drugiego- jak długo może utrzymywać się taka opuchlizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 miesiąc temu przeszdłem operację wodniaka jądra. Po miesiącu znowu ból jakby promieniowanie na noge powróciło. Co może byc przyczyną ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 mam 16 lat i w październiku miałem usunięcie wodniaka jądra prawego oraz torbieli. martwi mnie to że do dziś to prawe jądro jest nadal większe od drugiego co to morze oznaczać?? proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Thompson Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Mam 17 lat w czerwcu mialem plastyke wodniaka jądra lewego. Jest juz 2 miesiące po operacji a obrzęk dalej jest... Co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 ja mialem ok 2 miesiace temu zabieg na wodiaka jadra a jadra nadal duze i nieforemne a niejest to powrot wodniaka i niepokoi mnieto czy zmniejszy sie to jadro do normalnych rozmiarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi