Gość Kamila Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 W 30 tyg. ciąży miałam wykonany zabieg cholecystektomii metodą klasyczną (ostre kamicze zapalenie pęcherzyka żółciowego). Czy moja blizna pozwoli mi na poród metodą naturalną, zakładając, że będę rodziła w terminie, 38-40 tydz. ciąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 O tym czy może Pani rodzić naturalnie musi zadecydować ginekolog po dokładnym badaniu blizny pooperacyjnej. Jeśli będzie miał wątpliwości co do prawidłowego ukształtowania blizny pooperacyjnej może zaproponować poród drogą cięcia cesarskiego. Trzeba pamiętać, że po dużym cięciu klasycznym na jamie brzusznej trzeba unikać zbytniego wysiłku fizycznego przez najbliższe 3 miesiące po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi