Gość Renata Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Witam! 14 lipca 2009 miałam usuwany gruczolako-włókniak z piersi ( skłonności do ich powstawania mam od 16 roku życia w sumie 5 zabiegów 9 guzów w tej chwili mam 32 lata). Sączek z rany został wyjety 17 lipca, cała pierś jest opuchnięta i zasiniała,18 pierś zaczeła niesamowicie boleć nie można się do niej nawet dotknąć,wieczorem ból był tak nie do zniesienia,że udałam sie na pogotowie.Lekarz stwierdził,że utworzył się krwiak,zalecił mi żel z heparyną Lipohep, przeciwbólowo ketonal. Powiedział też,ze jeżeli to nie pomoże w ciągu 48 godzin to będzie koniecznośc wykonania drenowania, zaznaczył,ze bedzie to już bardziej skomplikowane. Nie ukrywam,że trochę sie tym zmartwiłam i boję się tego.Mógłby mi Pan dr napisać mniej wiecej jak to wyglada, czy będę musiała leżec w szpitalu, czy zostanie to wykonane w znieczuleniu miejscowym ambulatoryjnie, czy wymaga to ponownego otwarcia rany poperacyjnej? Serdecznie dziękuję za odpowiedź.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Tak, będzie to zabieg wykonany w znieczuleniu miejscowym. Do rany zostanie wprowadzony dren, przez który zostanie odprowadzona nagromadzona krew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiola Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Witam ja rowieniez mam gruczolowlokniaki, z tym ze dopiero niedawno je wykrylam a lekarz zalecil mi narazie terapie hormonalną. Mam pytanie ile mialy twoje guzki ze zostaly usuniete, czy bralas jakies tabletki, i czy zabieg jest bolesny. Jestem ciekawa gdyz mnie pewnie tez to bedzie czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi