Gość Kinga Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Jestem miesiąc po operacji wyrostka.Mam 15 lat. Jak przedstawiono na opisie - przewlekłe zapalenie wyrostka robaczkowego.Od pewnego momentu zaczęło boleć mnie w brzuchu.Nie jest to straszny ból, ale umówiliśmy się że gdy coś zacznie się dziać mam się zgłosić do lekarza. Czy ból ten jest normalny ? Po wyjściu ze szpitala lekarze kazali przestrzegać diety oszczędzającej przez okres 1 miesiąca. Ja natomiast przestrzegałam ją tylko 1,5 tygodnia. 2 tygodnie po operacji wyjechałam do Hiszpanii. Dużo chodziliśmy, kąpaliśmy się w morzu , basenie, opalaliśmy się, Wiele razy dostawałam takie bóle iż nie mogłam normalnie funkcjonować. Blizna ma różne kolory : czerwony, różowy . Pod blizną jest kilku centymetrowe zgrubienie . Prawa strona brzucha,( w okolicy blizny ) jest trochę spuchnięta w porównaniu do całości.Występują też częste kłucia brzucha które nasilają się podczas pracy mięśni. Rodzice jednak nie robią z tego żadnej paniki myśląc że to przejdzie. Nie karzą nawet skontaktować się z lekarzem. Co w tej sytuacji najlepiej zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Dietę stosuje się zwykle przez okres około tygodnia. Zgrugienie może być szwem podskórnym. Zmiana zabarwienia blizny jest naturalna, mam nadzieję, że blizna nie była narażona na promienie słoneczne. Bóle brzucha mogą być związane z tworzeniem się zrostów pooperacyjnych. Jeśli dolegliwości są niepokojące najlepiej skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Kingo, fajnych masz rodziców..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi