Gość Marta Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Witam, pod koniec sierpnia moja mama(51 lat) przeszła operację wycięcia pęcherzyka żółciowego. Wynik od patologa: "Peri-et cholecystits chronica fibrosa et carcinoma neuroendocrinale in eo secundum WHO pT2" Wyznaczony został termin przyjęcia na poznańską onkologię (14.października), na skierowaniu do szpitala - Nowotwór złośliwy pęcherzyka żółciowego. Mama myśli właściwie tylko o najgorszym. Proszę o polskie tłumaczenie wyniku histopatologicznego i wskazówkę, jak bardzo ta postać nowotworu jest groźna. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Przewlekłe zapalenie otrzewnej i pęcherzyka żółciowego włókniejące i rak neuroendokrynny w stadium drugim, czyli naciekającym błonę mięśniową ale nie surowiczą i nie naciekający miąższu wątroby (co jest dobrą informacją). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Dziękuję, proszę mi jeszcze powiedzieć, czy termin przyjęcia do szpitala, dopiero za 2 tygodnie, nie jest zbyt późny? Słyszałam, że w przypadku nowotworów organów miękkich liczy się każdy dzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi