Gość Dawid, 25 lat Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Od prawie 3 lat cierpię na kamicę nerkową. Do dnia dzisiejszego przeszedłem 6 ESWL. Ostatnie badanie USG wykazało obecność 2mm złogu w kielichu nerki lewej. Tak było 3 miesiące temu. Na badanie udałem się z powodu silnej kolki. Lekarz stwierdził, że mam urodzić siłami natury. Bóle nie ustąpiły. Bardzo często odczuwam silny ból lewej nerki promieniujący do lędźwi i jąder. Ostatnio ból się nasila i czuję silny ucisk, *uderzenia* bólu w podbrzuszu (pęcherz?) promieniujący do jąder. Wrażenie jest jakby *ciągnięcia* ku dołowi. Czy to może fragment złogu przedostał się do pęcherza i usiłuje przesunąć się do cewki? Trójka (pyralgina, papaveryna, spasmalgon) nie pomaga. Kamienie budują się u mnie średnio co pół roku, w obu nerkach. I jeszcze jednak kwestia: problem z utrzymaniem erekcji. Czy może on wynikać z kamicy? Dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Dolegliwości mogą wynikać z przemieszczenia się kamieni. Jednak problemy z erekcją mogą mieć inne podłoże. Warto wspomnieć o tym lekarzom podczas wizyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Choroby jąder dużo zdjęć http://www.bolimnie.com/anatomia/jader-jadra-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi