Gość Ola 24 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Wole guzkowe szczególnie makropęcherzykowe i guzkowe, małe mikropęcherzykowe. Zapalenie gruczołu tarczowego, limfocytarne, rozproszone małego stopnia. Co mam robic po takim rozpoznaniu czy to cos złego.Jakie mam podjać kroki w leczeniu.Jestem zdesperowana bo najblizy termin jaki mi wyznaczyli na odczyt wyniku za 2,5 miesiaca a przeciez przez ten czas mozna cos dzialac. Boje sie ze to moze byc rako tworcze czy cos takiego. Z góry dziekuje za pomoc. Ola 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Nie to nie jest żaden rak. To typowe zwyrodnienie tarczycy guzkowe, nienowotowrowe, z odczynem zapalnym. W tej chili tylko substytuacja hormonów tarczycy, gdyż tarczyca została wycięta. Należy oczywiście z tym wynikiem skontaktować się z endokrynologiem. Proszę się nie martwić wszystko jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi