Gość Ewelina Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Witam. Jestem po całkowitej resekcji tarczycy, usuniętej z powodu nadmiernego rozrostu oraz guzków zimnych. Po jej usunięciu zaordynowany mi został euthyrox n 100 1 x dziennie na czczo z zaleceniem regularnego oznaczania poziomu tsh. 3 miesiące po operacji miałam poziom 2,9 - (przy utracie masy ciała 12 kg) 6 miesiecy później spadło mi na 0,044(przy utracie masy ciała 16 kg). Nadmieniam, iż radykalnie zmieniłam sposób żywienia. Nie stosowałam żadnych preparatów odchudzających, jem wyłącznie gotowane potrawy, ostatni posiłek o godz. 17.30 - unikam wysiłku fizycznego, za wyjątkiem jazdy na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Radzę z tym wynikiem skonsultować się z endokrynologiem. Taki wynik TSH po resekcji tarczycy z substytucją hormonalną może świadczyć o za dużej dawce Euthyroxu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi