Gość Weronika Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Okolo trzy tygodnie temu wyczulam zgrubienie (guzek) na mięśniu przednim prawej nogi (na tym mięśniu, ktory bezposrednio styka sie z kościa piszczelową, w odleglosci ok. 4 cm od kości piszczelowej, w wysokosci ok. 2/3 podudzia patrzac od góry), jest wyczuwalny przy napietym mięsniu, bezbolesny, średnicy ok 8-10 mm, nie powstal na skutek uderzenia (nie pamietam, zebym sie uderzyla), nie przesuwa sie pod skórą. Nie można go wyczuc, gdy miesien jest wiotki, tylko przy napiętym mięsniu lub gdy mam zalozoną nogę na nogę. Mozna go przy nieduzym nacisku wciasnac. Mam 24 lata. Czy nalezy się martwić taką zmianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Trudno opisać co to może być bez badania. Z opisu jaki Pani przedstawiła być może to jakiś tłuszczak, włókniak, ganglion, a nawet niewielka przepuklina mięśniowa (bardziej pasuje do przestawionych objawów) czyli ubytek w powięzi mięśniowej, przez który w czasie skurczu wydostają się włókna mięśniowe na zewnątrz. Trzeba skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. On zadecyduje o dalszym postępowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnes Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Ja też mam takie *coś* i właśnie mam skierowanie do poradni chirurgicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnes Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Ale mam nadzieję że nie będę musiała przechodzić przez żadne operacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość natalia Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 ja również mam takie schorzenie, obecnie oczekuje na rezonans magnetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dziś byłem na USG i to samo mam w tym samym miejscu to samo dodam że trenuje siłowo od 8 lat i teraz mi się to pojawiło od kilku dni przez zbyt duży ciężar idę jutro do lekarza z opisem i zobaczymy co dalej ale to nic poważnego z tego co mi mówił lekarz że mam zakładać przepaskę i zmiejszyć ciężar oraz wzmocnić mięśnie szkieletowe przednie na tej nodzę może coś pomorze ale mi to nie sprawia żadneog bólu czuje się świetnie i jeżeli się nie powięszky to na żaden zabieg nie idę:) będę pisał co dalej... PZDr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agata Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 czesc mialam guzka ktory sie nazywa ganglion i pokazalam to chirurgowi i juz jestem po operacji w zeszlym tygodniu mi go usuneli znajdowal sie on na podudziu lewej nogi a mialam go z 7 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Witam ja mam rowniez guzka w prawym podudziu,bede miala teraz robiona biopsje prosze napiszcie mi czy jak lekarz zleca biopsje to moze podejrzewac cos groznego? Poza tym przy ucisku on boli od jakiegos czasu czuje sie oslabiona i wypadaja mi wlosy bardziej niz normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystyna Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 ja tych guzków mam kilka na obu podudziach i ramionach bolą przy dotykaniu i masażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sandra Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 A dokładnie w którym miejscu na podudziu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grazys Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Od roku zmagam sie z małym miękim guzikiem i chwilami bardzo bolesnym na podudziu..Moj lekarz skierowal mnie do chirurga zrobilm rezonans kregosupa bo to mzliwe ze od kregosupa ,skierowano mnie do neuro chirurga niestety to nie od kregosupa..i dalej boli i niewiem co to jest .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi