Gość Paula Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Bylam na usg z powodu bólu lewej nerki, pdczas usg wyszlo, ze watroba trzystka i nne narzady sa w porzadku natomiast w lewej nerce widoczny obszar hipoechogenny o wymiarach 6,8 mm na 50 mm i dostalam skierowanie na tomografie, ale musze czekac miesiac. Do tego czasu zwariuje bardzo proszę o odpowedz. Lekarz nic mi nie powiedzial, bo stwierdzil, ze musi to potwierdzic tomografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 USG nerek opisuje tylko jakąś zmianę o charakterze hipoechogennym (może to być nawet prawidłowy miąższ nerki tylko o takim niecharakterystycznym układzie w stosunku do sąsiednich struktur anatomicznych). Zmiany natury nowotworowej z reguły mają strukturę hiperechogeniczną. Może to jakaś nietypowa torbiel. Dopiero badanie TK odpowie na pytanie czym dokładnie jest ta zmiana w nerce. Po wyniku badania TK będzie można dopiero ustalić dalszy sposób postępowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość casjopeya Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 szukam kontaktu z osobami chorymi na raka nerki.mój mail to casjopeya@wp.pl.moze mogę w czymś pomóc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kati Opublikowano 15 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Mam złośliwego raka nerek. Lewa nerka jest z mięśniem usunięta a prawą część usunięto uratowano ją i funkcjonuje jak na razie. Proszę o kontakt z ludżmi o podobnych problemach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 ja mam w śródbrzuszu bardziej po stronie prawej nieco hipoechogennyobszar o orientacyjnych wymiarach ok 47mm/31mm/82 mmbez widocznej perystaltyki podlega uciskowi skupisko pętli jelitowych wkazana weryfikacja w badaniu ct duża ilość odbić gazowych wątroba widoczna głównie rzez międzyżebrza niepowiększona jednorodna bez zmian ogniskowych pęcherzyk zółciowy niepowiększony cienkościenny bez kamicy pzw i drogi żółciowe wewnątrzwątrobowe nieporzeszerzone bez kamicy śledziona niepowiększona bez zmian ogniskowych ukm obustronnie bez zastoju nie można wykluczyćobecności drobnych zlogów do 4mm obustronnie aorta w części dostępnej badaniu nieposzerzonaprzestrzeń okołoaortalna w częci nieprzesłoniętej przez odbicia gazowe bez cech adenopatii pm pusty bez oceny wolnego płynu w jamie otzewniowej nie stwierdza się w śródbrzuszu bardziej po stronie prawej nieco hipoechogenny obszar o orientacyjnych wym ok 47 mm /31 mm /82 mm bez widocznej perystaltyki podlega uciskowi - zmiana niecharakterystyczna - skupisko pętli jelitowych - wskazana weryfikacja w badaniu ct jak mi wyszyło na usg jamy brzusznej - badaniu pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi