Gość Małgorzata Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 Córka leczona z powodu opuchnięcia łokcia u reumatologa jako zapalenie stawu . Brała antybiotyki oraz leki p/zapalne ktore w jakis sposob *uspokajały*objawy tzn.ból oraz opuchnięcie . Na moją prośbę powtorzylismy RTG w ktorym tym razem wyszlo -Zmiana torbielowata -konieczne badanie MSCT . Moje pytanie brzmi ,jak przebiega taki zabieg usunięcia torbieli czy ew.naswietlania .Czy jest to cięzka operacja wymagająca dlugiego pobytu w szpitalu ? Dziecko ma 13 lat .czy po zabiegu konieczny będzie gips? CZy zabiegi naswietlajace moga doprowadzic do zezlosliwienia takiej torbieli ? (gdzies o tym czytałam) I w końcu jak dlugo się czeka w szpitalach na przeprowadzenie takiego zabiegu i czy jest to pilny zabieg? Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z ortopedą, który ten zabieg ma wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi