Gość Wojtek z małopolski Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam! Początkiem stycznia miałem stwierdzony ropień okołoodbytniczy, który chirurg mi naciął w celu usunięcia ropy. Jednakże *ropa* dalej leciała. Byłem później u innego chirurga i stwierdził 3 czy nawet 4 przetoki okołoodbytn. Polecił usunięcie ich operacyjnie. Minęło ponad pół roku, na operacji jeszcze nie byłem a prawie stale z tego nacięcia mam wycieki krwi z *ropą* . Czasami, nie ma wycieków, robi się jakby taka bańka (nie moge wówczas nawet siedzieć czy leżeć na tyłku) a po krótkim czasie (góra 1-2dni) samoistnie pęka. I znów na kilka dni mam spokój i tak w sumie w kółko. (Dodam, ze wycieki nie są obfite). Moje pytania polegają na tym: *jak długo leży się w szpitalu i ile trwa rekonwalescencja po operacji (planuje wyjazd za granicę na dłuższy czas do pracy fizycznej w Dubaju). Czy np. w miesiąc po operacji moge wyjechać i pracować fizycznie, czy rana już się zagoi, czy potrzebne będą jakieś np. comiesięczne kontrole, jak dbać o higienę, ?? *czy musze poddać się tej operacji i jak długo mogę bez niej ewentualnie wytrzymać (poprostu czy wyjeżdżając do pracy może lepiej się wstrzymać z tą operacją i żyć jak dotychczas z tym *kołowrotkiem* * ile kosztuje taka operacja prywatnie z pobytem w szpitalu (nie jestem ubezpieczony) Z góry dziękuje bardzo za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Pobyt w szpitalu może trwać 2-3 dni, powrót do zdrowia różnie. Na pewno może być trudne wykonywanie pracy fizycznej już miesiąc po zabiegu. Prywatnie koszt takiego zabiegu to około 2000 PLN. Najlepiej skonsultować się z lekarzem osobiście odnośnie terminu zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi