Gość Dziunia Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam serdecznie, mam taki problem lecz nie wiem gdzie się z tym zwrócić wieć postanowiłam najpierw napisać to tutaj, a więc... na zwgórku łonowym na samej górze jakiś miesiąc temu pojawiła mi się zwyła krosta z biała ropą- to ją wycisnełam, za jakiś czas obok pojawiła się druga i to samo zrobiłam, a teraz mam taki centymetrowy gózek czerwony lub taki sinawy i co jakiś czas widze na majtkach ze wycieka mi z tego krew. Pół roku temu miałam torbiel włosową kości ogonowej i wyglądało to dość podobnie, proszę o poradę.Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 To rzeczywiście może być czyrak. Radzę w tej sprawie skonstatować się najlepiej z dermatologiem. Zapewne będą potrzebne miejscowe środki z antybiotykiem lub tez stosowane ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dziunia Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Dziekuje za odpowiedz, ale nie weim o co chodzi z tym stosowaniem ogólnym jakby mógł mi Pan wytlumaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziunia Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 dzisiaj bylam u dermatologa, i własnie okazało sie ze to czyrak i dostałam maść z antybiotykiem mupirox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anulka Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Ja podejrzewam, że mam dwa czyraki na wzgórku łonowym, powyżej łechtaczki. Chyba dopiero się tworzą, więc jeszcze nie jestem pewna czy to akurat czyraki, bo mam coś takiego pierwszy raz, ale jeśli tak, to czy muszę udać się do lekarza, czy lepiej walczyć z tym domowymi sposobami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teen Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam. Kilka miesięcy temu na wzgórku łonowym pojawiły mi się dziwne narośle. Są one koloru cielistego. Płaskie, jednak w dotyku da się wyczu dziwną tkankę (?) - nie wiem jak dokładnie to opisać. W dotyku są miękkie. Udałam się wtedy do ginekologa. Powiedział, że to prawdopodobnie od golenia. Przepisał mi antybiotyk w maści. Smarowałam się nimi jakiś czas, narośle malały. Gdy wydawało się, że już po wszystkim - znów się pojawiły i to na większej *płaszczyźnie* wzgórka łonowego. Rozrastają się. Teraz (oprócz tych *narośli*) na udzie, blisko pachwiny pojawił mi się (sądząc po opisach, zdjęciach itp.) czyrak. W aptece dostałam maść ichtiolową, robię okłady... Niby troszkę zmalał, jednakże nagle pojawił mi się kolejny, tuż koło narośli. Dopiero się tworzy. Nie chcąc czekać, w poniedziałek dzwonię zapisać się do dermatologa. Czy to możliwe, że wszystkie te *przygody* spowodowane są goleniem się maszynkami i lekką otyłością? Co jeszcze może być powodem występowania ich (że tak powiem) TAM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BEATA Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Witam mam pytanie od 3 tyg.mam pypec,narosl na wzgorku lonowym i jest tkliwy na dotyk.Co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Witam. Mam problem z bolacym bablem na wzgorku, powstaje co jakis czas, piekielnie boli, jest wieeeeelki z jakims dziwnym, lepkim plynem w srodku bo widze na majtkach. Co jest dziwne powstaje to zawszebw tym samym miejscu. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi