Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Nie mam ochoty na seks z mezem

stargate31

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 33 lata, w związku 6 lat. Od około roku kompletnie nie mam kompletnie ochoty na seks. Partner jest kochany, dba o siebie, foreplay jest, ale ja po prostu nie czuję podniecenia gdy jesteśmy blisko. Jak się zmuszam bo go kocham to robię, ale zero przyjemności. Myślę, że to już nie jest tylko „zmęczenie” czy „stres”. Badania hormonalne ok, antykoncepcja z głowy (nie biorę od 2 lat). Czy ktoś przeszedł przez taki okres że nie miał ochoty na seks z partnerem i wrócił do normalnego libido ?. Co się okazało przyczyną i co pomogło ?. Zastanawiam się może Terapia par ?. Zmiana pracy ? odpada bo nie jest ciężka i drugiej takiej nie znajdę, może jakieś metody czy tabletki ?. Naprawdę chcę to naprawić, bo widzę że partnerowi jest przykro. Dziękuję za każdą radę.

Hej witaj. Słuchaj ja miałam podobnie u mnie ten stan ciągnął się od porodu do prawie 3 lat. Nie wiem czy masz dzieci ale myślę że to przechodzi każda kobieta. Jednak normalnie to może trwać kilka miesięcy a nie kilka lat. Mi bardzo ciężko było wyjść z tego stanu braku ochoty na seks z mężem i żałuję że dopiero tak późno wzięłam się za to. Owszem uprawialiśmy seks ale robiłam to z obowiązku niż z przyjemności. Jeśli chodzi o twoje pytanie odnośnie tego co może pomóc to terapie itp... sądzę że nie dadzą wiele. Szczere rozmowy, jakieś scenki my to wszystko z mężem przerabialiśmy. Mi osobiście nie chcę żeby to wyszło na jakąś reklamę pomogły takie małe tableteczki o nazwie Feminam Libido. Brałam je po 2 dziennie i już po około 3 dniach nabrałam ochoty na seks. A trafiłam na nie z ciekawości gdy przegladałam internet i to był strzał w dziesiątkę co nie znaczy ze inne tez mogą nie być dobre. Myślę że to jest chyba taka najkonkretniejsza rada na forum jaką mogę ci dać. Trzymaj się