Gość Ela Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 Moja mama od jakiegoś czasu ma małego guzka na górze czoła, jeden, a nawet dwa jeden lekko większy od drugiego. Jest to taka narośl jak kość, sprawdziłam dokładnie i jest to nieruchome nie można tego nawet lekko przesuwac. Mam wrażenie jakby z czaszki na czole wyrosła jej kość no takie dwie kosteczki. Nie widzę żeby to rosło choć chyba tak skoro się to pojawiło. Nie boli, nie ma zmian skórnych. Proszę pomóżcie - co to może być? Może panikuję ale naprawdę bardzo sie denerwuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Trudno określić co to może być bez bezpośredniego badania. W takiej lokalizacji najczęściej występują kaszaki, które zazwyczaj są dość miękkie i elastyczne, zwykle przesuwalne względem podłoża. Mogą też to być jakieś narośla kostne (zwapnienia podskórne). Najlepiej, żeby to zbadał chirurg. W przypadku wątpliwości ewentualnie zaleci RTG czaszki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi