Gość Lena Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 W piątek 26.06.2009 miałam usuwany tłuszczak okolicy podobojczykowej prawej. Zabieg przeprowadzony był w znieczuleniu miejscowym trwał jednak dość długo, bo aż 90 min. Tłuszczak był dosć duży większy niż wykazało USG i TK. Dodatkowo urywał się i lekarze musieli usuwać go po kawałku. Włożono mi rówież sączek który usunieto mi w poniedziałek. Ze szpitala wyszłąm tego samego dnia. Teraz jestem tydzień po zabiegu mam tylko 4 szwy i małę nacięcie jednak okolica wokół szwów jest lekko opuchnieta i zdrętwiałą tak jakby znieczulenie nadal działało i kiedy podnoszę rekę wydaję się jakby coś **buklotało** w środku rany. Czy to normalne czy powinnam się zgłosić do chirurga. Zdjęcie szwów mam wyznaczone na środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Ta opuchlizna i ‘bulgotanie’ może świadczyć o płynie jaki zgromadził się w loży po usuniętym tłuszczaku. Najlepiej, aby chirurg obejrzał bezpośrednio ranę, gdyż może wystąpić potrzeba punkcji rany i opróżnienia jej z płynu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi