Gość Zaniepokojona Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Aniu mam podobnie. Mam 15 lat i panikuję bo wyczułam nad moim prawym sutkiem (a właściwie wewnątrz niego) zgrubienie, wydaje mi się że może to być guz. W mojej rodzinie raczej nie było raka ale strasznie się boję i nie wiem co mam robić. Zgrubienie nie boli tylko jak je dotykam. Jest wyraźnie duże i pod skórą. Bardzo proszę kogoś o odpowiedź bo jestem zdenerwowana :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paula Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 witajcie panie ja mam 19 lat i od paru lat mam pod brodawkami guzy co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adnea Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 WItam, mam 19 lat. Parę dni temu wyczułam twardą kulkę na mojej lewej piersi. Moja babcia miała raka piersi, jakie jest prawdopodobieństwo że ja też mogę mieć. Proszę o jak najszybszą odpowiedź. Pozdrwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Cześć dziewczyny, ostatnio przy kompaniu jakos zaczelam macać sobie piersi, i w prawej piersi wyczułam jakies zgrubienie jakiegos guza! bardzo sie przestraszyłam ,nawet spać nie moge. Czy to może być rak? dodam że mam dopiero 20 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Balla Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Witam! Monika udaj się najlepiej do lekarza lub zrób USG piersi. A w dalszej sytuacji zrób biopsje, ona pozwoli ustalić co to może być, ale nie zakładaj z góry że to rak. Musisz też się spytać rodziców czy u nich w rodzinie panuje rak piersi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaudia Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Dziewczyny? Od kilku dniu mam powiększone wezły chłonne pachowe (z lewej strony pod pachą), czy to może być oznaka choroby piersi? Dodam ze od jakiś dwóch lat mam bóle lewej piersi ( tak jakby ktoś kopał mnie prądem) mam być zdenerwowana? Mam tylko 18 lat :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosskaa Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Powinnać badać piersi co miesiąc, najlepiej między 8 a 11 dniem cyklu. Powiększone węzły chłonne mogą oznaczać też infekcję, u mnie tak było. Ale jeśli cokolwiek Cię niepokoi to powinnaś pójść do lekarza. W Twoim wieku ból piersi może być związany jeszcze z dojrzewaniem, ale moim zdaniem lepiej dmuchać na zimno, zwłaszcza, że na raka chorują coraz młodsze kobiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiyanka Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 To niestety prawda. Chorują coraz młodsze kobiety i coraz więcej. Na szczęście raz wcześnie wykryty to niemal 100% szans na całkowite zdrowie. Dlatego warto postawić na profilaktykę i badać się co miesiąc. Ja to robiłam do tej pory palcami, ale od 2 miesięcy mam braster. Badanie nie jest trudne i zabiera jedynie kilkanaście minut w miesiącu. A jestem o wiele spokojniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Zobacz choroby piersi zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/piersi-choroba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agniesiak Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Rak piersi niestety dotyka coraz młodszych kobiet. Słyszałam o zachorowaniach już bardzo młodych kobiet w okolicach 20-tki. Dlatego uważam, że samobadania powinno się uczyć dziewczyny już w szkole. Bo niestety często jest tak, że rak jest wykrywany za późno, bo nie badamy się regularnie. A im wcześniej wykryty nowotwór, tym większe szanse na pełne zdrowie. Co do brastera, to ja tez go mam i bardzo polecam, nawet młodym dziewczynom, możecie kupić na spółkę z mamą, siostrą, koleżanką, tak wychodzi sporo taniej. A to jednak dużo dokładniejsze badanie. No i na stronie braster.eu jest akurat promocja na urządzenie, chyba 200 zł taniej. Pakiety badań też są tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 Choroby skórne na piersiach => mojachoroba.pl/lokalizacja/piersi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi