Gość Kinga Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Miałam wyklonany zabieg Baronna, gumkowanie hemoroidów (4 zewnetzne) dodatkowo lekarz stwierdził, że mam również szczelinę odbytu i zalecił jej leczenie przez mrożenie. Boję się tego zabiegu i zastanawiam się, czy jest skuteczny? Czy może nie zastosować leczenia farmakologicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Wszystko zależy jak duża jest szczelina. Proces gojenia jest długi i bolesny. Decyzję należy podjąć wraz z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnes Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 zabieg jest bezbolesny robiony w znieczuleniu miejscowym trwa do 3 minut wlasciwie dłuzsze jest przygotowanie do zabiegu calosc trwa do 10 min. ja mialam robiony zabieg w pozycji ginekologicznej znieczulenie z lidokainy, po zabiegu nie odczuwalam bólu a jedynie lekkie pieczenie moze pojawic sie niewielka ilosc krwi przy wyproznianiu bylam na kontroli tydzien po zamrazaniu po szczelinie zostala mala plamka ktora jeszcze się goi nie mam zadnych dolegliwosci bolowych, jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zyga Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 to jest zabieg niebezpieczny.miałem ten zabieg mrożenia hemoroidów.Tak mi pan doktor przemroził,że znalazłem się w szpitalu w okropnym stanie.Lekarze od nowa operowali mnie,a właściwie to ratowali mi życie. Do dzisiaj co jakiś czas choruję na szczelinę odbytu,lecz pan proktolog powiedział,że miejsce przemrożone bedzie trudno wyleczyć.Mrożenie hemoroidów to jest nowoczesna metoda, ale podobno rzadko stosowana,bo niebezpieczna.Najlepsza metoda leczenia to porada proktologa a nie jakieś nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zyga Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Oczywiście zabieg mrożenia hemoroidów jest krótki i bezbolesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Witam mam kłochciny odbytu skierowano mnie do chirurga na mrozenie czy robi to w gabinecie czy do szpitala ile to trwa jak sie przygotowac kto mi odpisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi