Gość iza Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Co to znaczy plyn w zatoce Douglasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Płyn w zatoce Douglasa pojawia sie z pękniętego pęcherzyka. Oznacza,że była owulacja.Nic groźnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Mam taki sam problem. Od 1,5 roku mam duzo plynu w zatoce Daglasa i codzienne bole. Biore rowniez tabletki antykoncepcyje.Czy przy braniu tabletek jest normalne gromadzenie sie takiego plynu? Slyszalam ze taki plyn pojawia sie tylko po owulacji a ja oczywiscie jej nie mam... Wiec o co chodzi ? W najblizszym czasie bede miala wykonana laparoskopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ---- Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Ja również miałam taki sam problem z tym że w moim wypadku okazało się że to zapalenie przydatków i skończyło się na 2 tygodniowym pobycie w szpitalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marlena Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 ja również od 2 lat mam płyn w zatoce i teraz silne zapalenie przydatkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Celcia Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Nic grznego co to znaczy? miałam ostre bóle wylądowałam w szpitalu, leczyli mnie zachowawczo- rozkurczowe leki i na wypisie mam płyn w zatoce douglasa 3.7x2.8cm, czy taka ilosc jest grozna i moze prowadzic do ostrych kolek , które wciąż m,am?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ja również miałam płyn w zatoce Douglasa, który przerodził się w 1,5 l ropy i byłam operowana. Ledwo mnie uratowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robert Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 czy może to być związane z zastawką komorową mózgową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 ja miałam też ale wg lekarza to zw z cyklem. może lepiej sprawdzać to raz na jakiś czas - ja byłam 2 razy w ciągu tygodnia i za drugim juz powiedział że jest w ilości znikomej.z kolei wg chirurga u którego tez byłam u młodej kobiety to normalne (ale nie biorę tabletek anty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mała Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 u mnie stwierzono obecnosć plyny za macicą w zatoce douglasa. Lekarz pwoeidział, ze to normalne, bo moge mieć nawrót endometriozy, ale ja się martwię. Wszedzie w necie znajduję informacje, ze to patologia, moze być tez objawem nowotworu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mała Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Oczywiscie wiem też, ze jego niewielka ilośc jest rzeczą normalną zaraz po jajeczkowaniu, ale ja byłam wówczas w 21 dniu cyklu. Płyn był za macicą i obok jajnika. Jajniki na obrazie usg, w normie, nie powiekszone, nic mnie nie boli, mam regularne krwawienia, więc skąd ten płyn? czy przy nawrocie endometriozy to normalne? prosze o odpowiedz, kogoś kompetentnego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 22 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Ja również mam płyn w zatoce Douglasa. Byłam operowana już raz 9 miesięcy temu, w chwili obecnej mam znowu cystę 9x9 mm. Jak to leczyć i jaka jest przyczyna powstawania tego ??? Proszę o odp. Jutro idę do szpitala. Z góry dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JOLA Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 dziś dowiedziałam się ,że mam płyn w zatoce douglasa,około 30ml,mam przyjść za tydzień na kolejną wizytę,małe ilości tego płynu są prawdopodobnie zawsze obecne.mój doktor kazał za wcześnie się nie denerwować,jestem po poronieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 ja też mam płyn w jamie douglasa dużą ilosć i mam bóle brzucha co to oznacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andzelika Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 witam a ja mam pozostałosci po tym płynie.Czy mam sie martwic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anulka Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 ja mam płyn w zatoce dauglasa i mam 16lat, jeszcze do tego mam torbiel na prawym jajniku boje się. czy to poważne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Czy ślad płynu w jamie duglasa może występować u dziewic? Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelina Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Owszem może ja byłam dziewica jak u mnie to stwierdzili i było to w szpitalu gdzie wylądowałam na ostre zapalenie miednicy mniejszej po wyleczeniu płyn znikną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dorka Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 ja też mam płyn i to dużo od roku niewiem z kad sie bierze -jak to sprawdzić jestem po operacji!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bbb1313 Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Witam. Ja mam problem. Tez mam plyn w daglasie. Problem jest taki ze mam usuniete jajniki i macice. Ale na USG widac kawalek jajnika. Byla na tym fragmencie jajnika torbiel i teraz jest rozlewisko w daglasie. Co zrobic i czemu tak mam? Czy czeka mnie ponowna operacja?Czy mam sie martwic? Czy jest tu ktos kto moze dac mi odp.?Co mam dalej z tym robic?Bo tez mam bole brzucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ILONA1111 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 witam ostatnio mam mocne bóle brzucha byłam u lekarza zrobił mi usg wykrył mi powiększenie oby dwóch stron zatoka douglasa czy to jest niebezpieczne mojego zdrowia co teraz mam zrobić ????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxx Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 a u mnie w zatoce dauglasa wykryto guza,dostalam skierowanie do szpitala na operacje.pani gin nic nie wytlumaczyla tylko powiedziala zeby jak najszybciej to usunąć. Jutro ide jeszcze raz do ginekologa moze cos wiecej mi powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinga Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 witam ja mam od roku wiecznie plyn w zatoce duglasa biore antykoncepcje-najpierw mowią ze plynu ma nie być, a jak tak to do 14 dnia cyklu a ja mam go w 21 dniu-to kogo sluchać skad ten płyn?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciekawaaa Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Wczoraj byłam na USG brzucha i lekarz wykrył u mnie obustronnie przy macicy wony płyn grubości - po lewej 16 mm, po prawej 9 mm. Zgłosiłam się na USG ponieważ bardzo często bolał mnie brzuch. Ale bardzo boli mnie krzyż czy to z czegoś wynika ? I dlaczego on tam jest ? Czy zagraża życiu czy zdrowi ? Dziękuję za odpowiedź :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaaa Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Dzień dobry :) Chciała bym zapytac co może oznaczac 40 ml płynu w zatoce Douglasa? Badanie robione było w 23 dniu cyklu. Dodam , że mam 18 mm torbiel , 9 mm endometrium , hypoechogenne - paraovarialis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi