Gość iva Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 W kielichu dolnym nerki lewej mialam zlog o wielkosci 3mm po miesiacu ma 4mm czy to bardzo zle co dalej/dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Taki złóg ma szanse samoistnie wydalić się. Najważniejsze jest odpowiednie nawodnienie organizmu i oczywiście konsultacja urologiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Po badaniu urograficznym z kontrastem jonowym okazało sie ,że mam złóg o średnicy ok.10mm w dolnym kielichu nerki lewej oraz złóg o średnicy ok.6mm w środkowym kielichu nerki prawej.Po badaniu kontrastu obie nerki wydzielają mocz kontrastowy jednorazowo.Zarys UKM obu nerek i moczowodów prawidłowy.Pęcherz moczowy o gładkich zarysach.Usłyszałam od lekarza,ze nie da sie z tym nic zrobić, ponieważ położenie kamienia w dolnym kielichu nerki lewej jest bardzo niekorzystne, aby go rozbić,natomiast kamień w nerce prawej jest zbyt mały ,by go rozkruszyć. Jestem zrozpaczona,ponieważ cały czas mam tępy bół w obu nerkach.Okazało sie również ,że mam bardzo cienkie przewody moczowe ( taki urok anatomiczny nerek),co może utrudnić wydalenie kamienia i grozić zatkaniu przewodów,a nastepstwem może być ciężki uraz nerki. co mam zrobić, pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ju$ia Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Posiadam kamień w dolnym kielichu prawej nerki o średnicy 8mm, nefrolog przepisał mi coś do picia na rozpuszczenie tego kamienia lecz ta kuracja potrwa kilka miesięcy, czy nie lepiej byłoby zrobić zabieg przeskórny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rysia Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 mam na prawej nerce kamień w dolnym kielichu o średnicy 9 mm urolog powiedział że morzna go urodzic czy to jest możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaltenwar Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 kurwa jestem tak strasznie wkurwiony i zdesperowany ! Mam kamień w kielichu prawej nerki 7,5 mm ! nie wiem co mam robić , pomóżcie mi nim strzele sobie w łeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaltenwar Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Jak zacznie mnie napierdalać to sie powiesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tera Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 co to jest to ukm może mi ktoś powie błagam,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ELZBIETA Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 jeśli chodzi o kamienie nerkowe - to polecam skutecznego pana doktora przemysława adamczyka z torunia. usunął kamień z przewodu . w ciągu dwóch dni - było po problemie . wróciłam ze szpitala samodzielnie prowadząc auto. pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witam, ja mam kamień wielkości 5,5cm w nerce prawej , to dopiero jest problem, niedlugo czeka mnie operacja usunięcia kamienia z nerki, strasznie się boję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 dodam, ze na usuniecie laserem bylo juz za późno, kamien w przeciagu 9mesiecy urósł z 2,5cm do 5,5 cm, teraz czekamy za operacja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Witam. Mam kamień w prawej nerce o wielkości 5,5 cm i średnicy 6 mm cały czas mnie boli, a lekarze bagatelizują ten problem bo nadal karmie piersią. ostatnio mam dużo bakterii w moczu i źle się czuję, lekarze zalecają żurawinę i mam pić dużo wody. Martwię się bo przez rok miałam 6 razy nefrostomię z powodu ropni nerki i w ciąży wodonercze, przez które spędziłam ostatni miesiąc w ciąży w szpitalu, a teraz kamień w tej nerce. Proszę mi powiedzieć czy jego wymiary są już niepokojące czy jeszcze mogę zaczekać, żeby nadal karmić małego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biedny Marian Opublikowano 28 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 ja mam 12mm w lewej nerce, masakra 2 lata temu też miałem po tej samej stronie. Ból,ból i jeszcze raz ból :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aska Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Pierdolicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PIOTREK Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 ASKA tak pierdole, mam kamien 0,318 w prawej nerce boli jak skurwesyn a ty mi pierdolisz ze pierdole jebnij sie w lep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kot Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 ASKA i PIOTREK - spadajcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi