Gość Justyna Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Mam 21 lat. Gdy miałam 12 lat dostałam kolczyki. W trakcie noszenia kolczyków na prawym płatku ucha zrobił się guzek i powoli rósł. Lekarz rodzinny zalecił żebym poszła do chirurga wiec poszłam i wyciął. Po zdjęciu szwów i tak miałam guzek i znowu rósł aż dopóki nie wyciął go trzeci chirurg , po trzecim razie mam dalej guzek ale nie rośnie. Czy można ten guzek jakoś inaczej osunąć, nie skalpelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Raczej nie ma innej mozliwości. Czy wykonano badanie histopatologiczne ucuniętych zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 jeden chirurg pozwiedzał że to guzek, drugi gdy robił narośl. Gdy zrobi kolejne wycinanie to będę miała mniejsze ucho bo nie będzie jak zszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Mam pytanie co do guzka który pojawia sie u mnie na płatku ucha. Jest bardzo mały, nie widać go zewnątrz, boli tylko jak go sciskam jest twardy po jakimś czasie znika. Miałem go już kilka razy po jakimś czasie znika. Szukałem na różnych forach, ale co strona to inna diagnoza czyrak, tłuszczak itd. Czy jest to coś poważnego, jaka jest tego nazwa, czemu pojawia się akurat na płatku ucha i dlaczego w ogóle sie pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelina Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 mam podobny problem ale nie bylam nigdzie u lekarza jesli masz jakas diagnoze to podziel sie nia ze mna bo to niepokojace co to moze byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Mam identyczny problem jak Kamil*/ Z tym, że ostatnio pojawił się drugi na drugim uchu. Macie jakieś pojęcie co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uczulona Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Miałam coś podobnego też taki guzek na płacie usznym tyle że był on strasznie duży. Poszłam do chirurga i mi to wyciął ale powiedział że te guzki to wynik uczulenia na kolczyki i poprostu nie mogę nosić już kolczyków. Wiem że lekarz wysłał ten wycinek do badania narazie nie wiadomo czy było to coś groźnego. Najlepiej iść z tym do lekarza jak naj szybciej ponieważ nigdy nie wiadomo co to jest. Mam nadzieję że jakoś pomogłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marta. Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Ja również mam mały twardy guzek na lewym uchu na prawo od przekucia bliżej głowy boli tylko jak się go naciśnie i nie widać go z zewnątrz. Pojawia mi się to pierwszy raz kolczyki noszę od 5 lat.Chyba niedługo pójdę do kosmetyczki i spytam jej się co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi