Adi56 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2024 Witam, Przychodzę z nietypowym problemem. W poniedziałek po zjedzeniu typowego śniadania udałem się do pracy. W pracy zaczął mnie boleć brzuch i okolice podbrzusza z czym miałem zwiększone parcie na stolec (chodziłem do toalety co 15/30min). Postanowiłem udać się do apteki i zażyć jedną tabletkę Loperamid (kiedyś zdarzyło mi się zażyć 2/3 razy i nie było żadnych problemów). Od wtorku towarzyszy mi ból okolicy podbrzusza i problemy z wypróżnianiem. Mam straszne zaparcia raz/dwa razy dziennie złapie mnie biegunka przy której oddawaniu czasami towarzyszy mi ogromny ból podbrzusza (uczucie jak to przepływa). W czwartek udałem się do lekarza rodzinnego który następnie przekierował mnie do szpitala w którym wykonano mi wieczorem badanie krwi oraz RTG. Po badaniach lekarz stwierdził, że wyniki świetne jak na 21 letniego chłopaka i nie widzi powodów do obaw. Przepisał mi Duphalc i w razie czego stosowanie lewatywy. Próbowałem się ratować z początku wywarem z sensesu, czopków przeczyszczających Dulcobis, oraz dzisiaj z rana (sobota) po poleceniu zakupiłem sobie Colon C (nie stosowałem lewatywy). Od wizyty w szpitalu nic się nie zmienia brak "twardego" stolca tylko ewentualna występująca biegunka po zażywaniu środków przeczyszczających. W czym może tkwić problem? Czy miał ktoś podobne objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi56 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2024 Dodam, że dokładnie towarzyszące mi aktualnie objawy to zaparcia/biegunka, brak apetytu, "bulganie" w okolicach żołądka, czasami ból w okolicach jelit ze wzdęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi