Gość Tomek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam Dwa tygodnie temu stwierdzono u mnie po badaniu endoskopem wrzód dwunastnicy, objawami był czarny, smolisty stolec z krwią, osłabienie organizmu i bóle pleców, dostałem komplet leków do domu antybiotyk augmentin, polprazol i ranigast ale nic mi nie powiedziano o diecie jaką mam stosować więc jadłem co popadnie i wczoraj i dziś znowu zobaczyłem śladowe ilości krwi w stolcu, przestraszyłem się. Dlatego chcę się konkretnie zapytać jaką dietę mam stosować? Czy mogę pić alkohol? Czy są jakieś domowe sposoby na leczenie wrzoda dwunastnicy np: czy picie pszczelego kitu pomoże? dziękuję i pozdrawiam - Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Miałem mieć kolonoskopie, byłem tydzień w szpitalu jednak po przeprowadzonej endoskopii i stwierdzeniu wrzoda dwunastnicy o szerokości 1cm lekarz stwierdził, że kolonoskopia jest niepotrzebna bo cytuję słowa lekarza chirurga *na 99% krew w kale była spowodowana tym wrzodem* i nie ma większej potrzeby mnie dalej badać, dodam może jeszcze, że mam 23 lata. Bardziej chodziło mi w tym temacie o wskazanie odpowiedniej diety, picia alkoholu i jak się ma do tego wszystkiego pszczeli kit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sivy xd Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 U mnie stwierdzono poprzez gastroskopie, wrzoda na dwunastnicy gojacego sie ale juz po 4 dniach znowu zuwazylem smololisty kał ale tez wyczytalem ze prz lekach: Sorbifer Durules (żelazo) i diecie (ktora jest bardzo scisła i długo trwała wiec radze zapytac lekarza lub poczytac w necie)moze wystepowac smolisty kał.dodaje ze alkohol odpada całkowicie. Dzien wczesniej jadlem barszcz czerwony(zeby podwyzszyc HGB),zielona pietruszka i zelazo w tabletkach .Mam 22 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 W przypadku wrzodów nie wskazane jest picie alkoholi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi