Gość Katarzyna Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Od jakiegoś czasu boli mnie po lewej stronie brzucha i w samym dołku pod żebrami. Ból jest dość ostry i towarzyszy mi właściwie przez cały dzień, większe jego nasilenie występuje rano i wieczorem, ale także w nocy potrafi mnie postawić na równe nogi. Bólowi towarzyszy także dziwne *ssanie* tak jakbym była cały czas głodna, nawet od razu po spożyciu pokarmu. Objawy jakie jeszcze posiadam to częste odbijanie się - i po tym czuję ulgę jak by schodziło ze mnie powietrze i wtedy czuję się trochę lepiej, częste oddawanie gazów, a także dziwne mdłości i suchość w ustach. Bardzo proszę o informację co ewentualnie może być przyczyną takiego bólu i do jakiego specjalisty powinnam się udać i jakie ewentualnie badania wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Takie dolegliwości jak Pani opisuje raczej świadczą o patologii w zakresie żołądka, dwunastnicy i być może przełyku. Najlepiej z tym problemem udać się do gastroenterologa. Zapewne będzie konieczne wykonanie gastroskopii oraz ewentualnie jeszcze USG jamy brzusznej. O wszystkim zadecyduje lekarz po badaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi