Gość Piotrek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam, mam 20 lat i żylaki powrózka nasiennego. Czy czynne uprawianie sportu ma jakiś wpływ na ich wielkość? Ćwiczę judo i na siłowni. Gdybym podjął się operacji ile czasu nie mógłbym uprawiać sportu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Wysiłek fizyczny, statyczny, obciążający mięśnie brzucha może mieć wpływ na powiększanie się żylaków powrózka. Po operacji zylaków powózka czynnie można wrócić do sportu po 3-4 tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Do pełnej aktywności fizycznej po operacji żylaków powrózka nasiennego można powrócić po 3 miesiącach- przynajmniej tak mi zalecił lekarz po operacji... Nie wiem kto mówi prawdę, ale chyba bezpieczniej w takim razie będzie nie uprawiać sportu przez te 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ja Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Piotrek duze masz te zylaki? Co Ci mowil lekarz?? Bo mi powiedzial zeby nie ruszac. Tomek Ty jestes po opoercji?? Napisz jak bylo przed a jak jest po. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Stapler i Tomasz : Dziękuję za odp. Gdzieś wyczytałem,że trzeba zrobić sobie przerwę 1,5 roku i to mnie przeraziło. Ja: I/II stopnia. Lekarka powiedziała mi że nie jest koniecznością przeprowadzać operacji, jednak to ode mnie zależy co zrobię. Ona jedynie zalecała zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ja Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 I co robisz? Jaki zabieg Ci zaproponowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 mialem operowane w listopadzie, wrocilem grac w pilke w lutym i bolalo, poczekalem jeszcze do kwiietnia i ruszylem z treningami i nie bolalo ale od czasu do czasu lekkie bole czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi