Gość karolina Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Mam niewielki pieprzyk (wystajcy) na dekolcie wielkości głowki zapałki, zamierzam go usunąć. Dermatolog odradził NFZ ze względu na kolejki, nawet półroczne. Zamierzam więc zgłosić sie do chirurga plastycznego prywatnie, chciałabym jednak zapytać z jakim kosztem będę musiała się liczyć. I jaka metodą najlepiej wykonać taki zabieg by nie została blizna. Dziekuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Blizna zawsze powstanie po zabiegu. Jednak, gdy wykonana go chirurg plastyczny powinna być słabo widoczna. Zapewne znamię trzeba będzie wyciąć klasycznie, aby materiał po wycięciu został poddany badaniu histopatologicznemu. Koszt to około 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ja też mam pieprzyk na dekolcie,mój odstaje bardzo (moim zdaniem)i też jest wielkości główki zapałki ale nie chcę go usunąć, lecz nie raz jestem przez niego nie zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ana Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ja usunęłam pieprzyk na dekolcie bo był wiekszy niz główka od zapałki i bardzo mi przeszkadzał. Usuwałam na NFZ u zwykłego chirurga, czekalam 2 miesiące na zabieg takze nie najgorzej. Lekarz powiedział, że blizna bedzie mikroskopijna, niestety jestem prawie rok po zabiegu a nadal mam spora czerwona bliznę i dookoła niej takie jasne bąbelki jakby mnie poparzyło. Zastanówcie sie 2 razy zanim zdecydujecie sie na usuwanie pieprzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ONA Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Jestem w dokladnie takiej samej sytuacji jak ANA... tylko czasami doadtko czuje kłujacy bol, ale jestem 2 miesiace po usunieciu szwow i mam nadzieje, ze to minie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi