Gość yuko Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Mam 34 lata. Zawsze miałem bardzo wysoki poziom testosteronu. W lipcu 2006 przeszedłem gwałtowną infekcję dróg moczowych trwającą kilka godzin (gorączka 40 stopni). W sierpniu zeszłego roku ni stąd ni zowoąd mój poziom testosteronu spadł dramatycznie w dół (+- 200 ng/dl przy normie 280-800, badania robione w odstępie dwóch miesięcy). Równocześnie zacząłem odczuwać ból prawego jądra, który promieniuje na prawe udo i pachwinę. Urolog stwierdził że nie ma sensu robić USG, bo nie wyczuwa żadnego guzka, dodał też że prawe jądro jest bardzo małe i może to świadczyć o zanikaniu jądra (lub jąder). Przepisał mi Androtop na podniesienie poziomu testosteronu choć uznał że przy zanikaniu jądro może nowotworzyć. Nie wiem więc czy w takim wypadku mogę stosować ten lek. Czy ból (infekcja?) jąder (posiew nasienia wykazał bakterię strptococcus b-hem z gr. ser. b. liczny) ma związek z nagłym spadkiem poziomu testosteronu? Dodam że testosteron wciąż spada mi w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Przewlekły stan zapalny może powodować pozapalne włóknienie jądra i spadek produkcji testosteronu. Myślę, że w tym wypadku najwięcej do powiedzenia ma sam urolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buzka Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 I jak sie ma sprawa ? Bo mam podobnie ... niski testosteron, Jedno jądro mocno pomniejszone, nie jestem w stanie osiągnąć wzwodu. Urolog faszerował mnie undestorem i polfilinem ale to nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kocur Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 dokładnie to samo u mnie ... lewe jądro mniejsze i jakby żylaki powrózka... pierwszy urolog faszerował mnie undestor polfilin i bromergon . do tego dwa psychotropy xanax i costam jescze ... po undestorze przez 2 dni fiutek wrócił do normy i padł ... terapia nic nie dawała. gosc mnie wiecznie psychotropami chciał faszerować i zaczęło mnie to wkurzac bo nie mam problemu w głowie tylko na dole. Zmieniłem urlologa ... drugi ładuje mi Androtop na poprawienie testosteronu... bo zawsze mialem za niski. W trakcie kuracji jest ok ... a po odstawieniu znowu dolny poziom jak i przed kuracją ... Androtop powiedizałbym ze tak troszke coś poprawił ale nie wiele. Ale jak kupiłem tabletke PowerSex Plus i androtop do tego to rewelka ... no ale ile tak można ... moze operacja na te żylaki pomoze ... co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi