Gość Paweł Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 2 tygodnie temu usunięto mi wyrostek robaczkowy. Zauważyłem, że od tygodnia wokół górnej części rany występuje coś co mógłbym określić jako opuchlizna. Obejmuje ona trzy górne szwy oraz rozchodzi się na boki w okręgu o promieniu 5 cm. Dolna część rany nie wykazuje opuchlizny. Rana goi się znakomicie i nie odczuwam żadnych bólów z tym związanych. Czy taka opuchlizna jest normalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Jeśli brak jest innych dolegliwości tj. wzmożone ucieplenie w okolicy rany, ból i gorączka to prawdopodobnie jest to wynikiem procesu gojenia rany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość viki Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 chyba normalne.... :( pociesze sie, ze Ty jestem 2 tyg. po zabiegu i masz opuchlizne, ja mam ją już 4 m-ce.... i nie wiadomo jeszcze jak dlugo (znajoma pielegniaka mowila mi,ze do roku nawet moge miec:() Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi