Gość Kamil Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Uraz stawu skokolego lewego taki wyrok dostałem 30.05.2009 i ostał załozony gips.Gips został zdjety 15.06.2009.Noga wygląda lepiej moge na niej *stawać* z pomoca kul.ale nie mogę stopa ruszć do góry tzn chodzi mi o podnoszenie palcy wzaz z stopa to góry taka blokada w okolicy kostki,Na dół mogę a do góry nie....Przyznam że jest jeszce troche spuchnięta i może to ogranicza róch ale czy to normalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Na to pytanie powinien odpowiedzieć ortopeda. Jeśli uraz był znaczny to takie zaburzenia ruchu moga występować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgięcie grzbietowe, bo z takim autor ma kłopot to częsta konsekwencja urazów skrętnych stawu skokokwego. Sądząc po opisie uraz był raczej II lub III stopnia. W stawie następował proces gojenia podczas którego powstają blizny, torebka stawowa wypełnia się nieco bardziej maziówką, powstaje w konsekwencji ograniczona ruchomość w stawie właśnie w kierunku grzbietowym. Kiedy lekarz zezwoli należy dużo ćwiczyć, rozciągać tylną grupę mięśniową, ścięgna, również od strony kości strzałkowej. Należy uzbroić się w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi