Gość p Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam serdecznie. Rok temu podczas pieszczot oralnych doszło do naderwania wędzidełka.Po tygodniu wędzidełko się zagoiło-widać było ok 1mm przerwania ciągu wędzidełka.Przez ten czas nie było z tym problemów. Podczas ostatniego stosunku zapewne wyniku zbyt małego nawilżenia doszło drugi raz do tego typu sytuacji.W tej chwili wędzidełko jest w trakcie gojenia się(nie widziałam go-podobno wygląda to tak jak ostatnio).Mój partner nie chce udać sie do urologa.che poczekać aż samo się zagoi(unikamy w tej chwili współżycia,partner dba o higienę,krew od ostatniego stosunku nie leciała).Poczytałam trochę na ten temat i wiem,że wędzidełko gdy sie bedzie zrastać może ulec bliznowaceniu co pogłębi problem.Szczerze mówiąc nie jestem w stanie żadnym argumentem nakłonić partnera do wizyty u lekarza-to jakies przewrażliwienie,obawa z jego strony.Jeśli sprawa sie pogorszy obiecał iść ale nie wiem czy rzeczywiscie jest w stanie coś go do tego skłonić.Jak powinnam z nim rozmawiać?chiałabym tez zapytac co w tej sytuacji się robi?wydłużenie lub podcięcie wędzidełka tak?Jaki to ma konsekwencje dla jego życia seksualnego?(chodzi mi tylko o jego komfort).Czytałam tez że może dojśc do całkowitego zerwania i napletek moze zsuwać sie niekontrolowanie podczas stosunku.Przyznam,ze bardzo mnie to niepokoi.Co w takiej sytuacji jest w stanie zrobić chirurg?Czy istnieje jakiekolwiek zagrozenie,ze mój partner nie będzie mógł w ogóle prowadzić życia seksualnego???jakieś powikłania w zwiazku ze wzwodem itp.Zadałabym te pytania urologowi osobiście ale kobiety chyba nie są częstymi gośćmi w tego typu gabinetach?Z góry dziękuje za wyrozumiałość odpowiedzi i przepraszam jeśli tekst jest chaotyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość p Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2009 proszę tez panów obecnych na forum o wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bert Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Trudno cokolwiek doradzić, dorosły jest więc chyba powinien zrozumieć o co chodzi. Nie ma co teoretyzować, zastanawiać się *co będzie gdy* jedna wizyta u urologa i będzie wiadomo co z tym fantem zrobić. Co najwyżej powiedź, że z troski o jego zdrowie do puki sprawa nie zostanie należycie wyjaśniona będziesz musiała powstrzymać się od współżycia, może to go przekona *-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m. Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 kazdy facet ma ten sam proble-nie chce sie wybrac do zadnego lekarza dopiero jak stanie sie cos powaznego to dopiero .. a wtedy moze byc juz za pozno,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi