Gość Daniel Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Witam. Ostatnio podczas mycia, zauważyłem, że w obszarze kroczowym, między moszną i odbytem, ale bliżej odbytu pojawiło twarde wzniesienie (albo było zawsze fizjologicznie tylko nie zwracałem na nie uwagi). Czy może to być jakiś guz albo coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 Trudno napisać coś konkretnego bez badania. W tym miejscu często jest lekki wzgórek fizjologicznie tu występujący, normalna sytuacja. Jeśli guzek jest blisko ujścia odbytu być może jest to żylak. W razie wątpliwości należy się bezpośrednio skontaktować z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sylwek Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam... Mam pytanie odnośnie guzka , którego zauważyłem kilka dni temu:( Znajduje sie on miedzy odbytem a moszną ( przy lewej stronie) ma ok. 0.3 cm jest bardziej podłużny , przy naciskaniu tak jakby się przemieszczał i wchłaniał w głąb , ale za chwile znów sie pojawia... dodam że nic nie boli nawet przy naciskaniu. Co to może być i gdzie sie z tym udać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Trudno mi określic co to może być bez badania. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Być może to żylak odbytu, przerośnięty gruczoł łojowy, tłuszczak, włókniak. Chirurg po badaniu na pewno określi czym może być ta zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 a co to może być guz około 3 cm w ujściu pochwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi