Gość MAGDA Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Witam. Mam takie pytanie właśnie otrzymałam wyniki wycinka z trzonu żołądka i rozpoznano u mnie gastritis chronica corporise gradus mediocris cum lymphadenoplasia Hp/++/ . czy z tego mogo powstawać wrzody? Czekam pare dni na wizyte u lekarza i jednak chciałabym wiedzieć więcej na ten temat przed nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Przewlekłe zapalenie błony śluzowej trzonu żołądka stopnia średniego z rozrostem tkanki limfatycznej. Test na obecność Helicobacter pylori pozytywny. Taki stan wymaga leczenia farmakologicznego. Nie leczenie stanu zapalnego śluzówki żołądka może doprowadzić do owrzodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MAGDA Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 a jesli też mam wykazane,że mam nadżerki?czy to wtedy leczy się łącznie?po badaniu gastroskopijnym przez ponad 2 tyg jadłam conroloc.czy ta nadżerka ustepuje??Czy w związku z tym powinnam mieć jakąś dietę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Tak samo leczy się nadżerki żołądka jak i stan zapalny. Oprócz farmaceutyków dieta jak w chorobie wrzodowej żołądka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi