Gość Andy Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Rozpoznanie: K 40.9 skośno-prosta przepuklina pachwinowa lewostronna. Po operacji skośnej przepukliny pachwinowej (wszczep) stwierdziłem znaczną asymetrię i znaczne wydłużenie lewej strony worka mosznowego. Lewe jądro jest położone znacznie niżej niż prawe. Operacja odbyła się cztery dni temu. Czy jest to stan normalny po zabiegu i czy samoistnie wróci do stanu normalnego ( przed operacją tego nie było)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Tak może być i często się zdarza po tym zabiegu. W czasie zabiegu z powodów technicznych często trzeba usunąć (przeciąć) włókna mięśnia dźwigacza jądra czego następstwem jest obniżenie jądra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andy Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Dziękuję! Czy ten stan się cofnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Może trochę się zmniejszyć, ale raczej całkiem się nie cofnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jurek Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 miałem operacje przepukliny pachwinowej (prawej strony) i mam pytanie czy jest to normalne ze prawe jadro jest wyzej niz lewe i tak jakby dociskalo do samej gory prosze o odpowiedz,dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi