Gość DD Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Wiem że takie pytań było już multum, ale wciąż mnie to nurtuje, i chciałbym się dowiedzieć od kogoś kto NA PRAWDE się na tym zna, czyli od chirurga.Na różnych forach mówi się że po operacji którejkolwiek przepukliny nie można już w pełni ćwiczyć z obciążeniem, czyli np. nie będziemy zakładać pasa i bić własne rekordy w przysiadach itp. mogą tak robić tylko osoby które takiego schorzenia nie miały, czyli w pełni zdrowe.A więc jeśli będe miał operowaną przepukline, i pójde na siłke to tylko na małych obciążeniach i stopniowo je zwiększać, a o zakładaniu pasa do większych obciążeń nie będzie mowy?? Moim zdaniem jeśli dobrze wyćwiczy się wcześniej brzuch, to nie będzie problemu z mocnymi ćwiczeniami, ale chce to wiedzieć od chirurga, a nie od innych *ekspertów*.Więc jak to jest na prawde? Czy po takiej operacji nie mam już szansz być kulturystą, albo ćwiczyć jak inni *zdrowi* koledzy z siłowni, na dużym obicążeniu, na pełnym wysiłku?? Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 Nie ma takich przeciwwskazań, aby po plastyce przepukliny nie wykorzystywać w pełni swoich możliwości fizycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi