Gość Agnieszka Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opisane torbiele występują u mnie na tylniej części głowy (potylica). Jestem 1,5 roku po zabiegu. Jestem na środkach przeciwbólowych, bo ból jest nie do zniesienia. Co by pan poradził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2009 Guzy te zapewne trzeba usunąć. W tej sprawie należy bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Jeśli guzy te występują pod skórą w okolicy potylicznej głowy to na pewno nie są to torbiele pilonidalne (torbiele włosowe występują tylko w okolicy krzyżowej – zwane tez krzyżowymi, w górnej części szpary międzypośladkowej). Guzy te to pewnie kaszaki. Jedynym skutecznym sposobem ich leczenia jest całkowite, doszczętne ich usunięcie zabiegowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi