Gość Alicja Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 W sutku prawym wykryto miękki guzek wielkości 3 cm i w tym samym miejscu przyotoczkowo zmiana płynowa o nieregularnych obrysach wielkości 30x8mm. W lewym sutku natomiast torbiel ok. 5 mm. Proszę mi powiedzieć czy jest to coś poważnego? Czy powinnam zrobić jeszcze dodatkowo jakieś badania?. Mam zgłosić się do Kliniki Jednego Dnia na usunięcie zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Radziłby guzki (głównie ten 3 centymetrowy) usunąć w całości i poddać badaniu histopatologicznemu. Guzek powyżej 3 cm należy do tych z grupy dużego ryzyka, podejrzanego o proces nowotworowy. Sama biopsja cienkoigłowa czy mammografia nie odpowiedzą Pani w 100% z czego zbudowany jest guzek. Dlatego należy poddać się zabiegowi celem dokładnej oceny zmiany i zadecydowaniu o dalszym procesie leczenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kris83hause@wp.pl Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Ja też mam guza 3cm na piersi i węzły chłonne 4.5cm mam teraz chemioterapie przed usunięciem piersi i węzłów chłonnych wiem że chemioterapia mi pomoże go wstrzymać tylko niewiem jaką diete stosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi