Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Krew w kale, ból odbytu, rak jelita?

Gość Anna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Panie doktorze mam pytanie.. od kilku miesięcy z razem z (kupą ) kałem wydobywa się ze mnie krew z kupa... Zauważyłam ten niepokojący objaw i nie wiem co mam zrobić.. a przy załatwianiu się także boli mnie odbyt czasami krew sama leci a moja kupka przypomina bobki (małe kuleczki) Zaniepokojona swoim stanem zdrowia czekam na odpowiedz Z poważaniem Anna

Gość haemophilus

Takie objawy mogą wskazywać na obecność szczeliny odbytu. Jednak znajduje się tu za mało informacji, które pomogły by w różnicowaniu z żylakami odbytu, polipami jelita grubego. Najlepiej udać się do proktologa na badanie.

Witam. Osiem miesięcy temu urodziłam synka i od tamtej pory ciągle załatwiam się z krwią. Normalnie leci jakbym miała okres tylko, że drugą stroną. Na papierze krew, w środku zawartości kibelka krew no i czasami jakby piecze podczas robienia i po wszystkim. Nie wiem co to może być. Myślałam że to może po porodzie no Ale żeby to tyle czasu trwało? Proszę o pomoc, może miał ktoś podobny przypadek?

DO EMILII,kilka miesięcy temu też byłam w ciąży i urodziłam zdrowego chłopczyka,już pod koniec ciąży miałam problem z pojawianiem się krwi na papierze toaletowym,a nie brałam wtedy leków na uszczelnienie naczyń krwionośnych,po porodzie lepiej nie było,zajełam się opieką nad niemowlęciem i dopiero po około 4 miesięcy po porodzie odwiedziłam gastrologa i przepisam mi 2razy na dobę w szaszetkach CALCIUM 500D ,Veniluton forte 2razy na dobę,Diohespan max 1000gr. 2 razy na dobę le leki powodują uszczelnienie naczyń krwionośnych ale najważniejsze to uregulować rytm wypróżnień ,pić te 2.5 litra płynów na dobę i dodatkowo wieczorem ISPAGUL S reguluje rytm wypróżnień,na mnie podziałało

witam panie doktorze ją mam 30lat i po oddawaniu stolca krwawienia i to mocno i straszny ból i do tego ból podbrzusza proszę o pomoc co to może być czy to coś groźnego to trwa dwa dni i ustępuje i tak jest co jakiś czas.