Gość basia Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Czy torbiel watroby jest wyczulalna ? od jakiegoś czasu wyczuwam wypuklenie pod prawym zebrem wyniki mam w porządku ,czuje się ogólnie dobrze proszę o poradę o robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Na pewno z tym problemem należy zgłosić się do lekarza bezpośrednio. Czasami zwykłe badanie ręką może wyjaśnić przyczynę uwypuklenia. Tylko bardzo duża torbiel wątroby może być wyczuwalna przez powłoki brzuszne. Możliwe, że będzie konieczne USG jamy brzusznej. O wszystkim zadecyduje lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość basia Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Witam byłam u lekarza robił mi usg ,wszystko jest w porzątku a na to uwypuklenie powiedział że jest to włukniak lub zgrubienie tłuszczu i nie należy sie tym przejmowac a mnie nadal pobolewa pod tym żebrem może to woreczek żólciowy ale usg też by to chyba wykazało? dziś pobrano mi krew na badanie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi