Gość Anita Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Mam 18 lat mam silne bóle po zjedzeniu w lewy boku jamy brzusznej po wykonanym USG wykazało: Wątroba, śledziona, trzustka wielkości prawidłowej, normoechogeniczne. PĘCHERZYK ŻÓŁCIOWY NIEPOWIĘKSZONY, PODGIĘTY W OKOLICY SZYI, BEZKAMICZY. Pżw poszerzenia nie wykazuje. Nerki prawidłowej budowy i wielkości bez objawów kamicy i zastoju moczu w układach kielichowo-miedniczkowych. Pęcherz moczowy w normie. Co to oznacza z pęcherzykiem żółciowym Czy mam się ty m martwić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Nie, to taki wariant anatomiczny pęcherzyka. Ważne, że pęcherzyk jest bezkamiczy. Bóle nie są związane z pęcherzykiem żółciowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi