Gość Agnieszka Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Mój znajomy odkrył kilka podskórnych guzków różnej wielkości w obrębie brzucha. Są bardzo łatwo wyczuwalne palcami. Proszę choć o ogólną wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Często takie liczne, drobne, niebolesne guzki w zakresie powłok jamy brzusznej to tłuszczaki lub dużo rzadziej włókniaki lub włókniakonerwiaki. Najlepiej zmiany największe lub dające jakiekolwiek dolegliwości usunąć w całości chirurgicznie i poddać badaniu histopatologicznemu. Wyniki badań histopatologicznych dadzą 100% odpowiedź czym są te guzki i jakie powinno być dalsze postępowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosia Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Witam! Co to moze byc,w calym obrebie brzucha,od podbrzusza w gore wyczuwam jakies bruzdy,wczesniej tego nie mialam,to jakby guzki porozsiewane po calym brzuchu.Prosze poradzcie,co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Hej @GOSIA i co to były za guzki u Ciebie, mam identycznie jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miinnnm Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Guzek w okolicy pępka często jest objawem nowotworu jelita grubego. Jeśli masz jakieś podejrzenia, to tutaj są wypisane inne objawy tego nowotworu: http://nowotwor-info.blogspot.com/2015/01/nowotwor-jelita-grubego-objawy-i.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Witam, na ostatnim USG brzucha wykryto w mojej wątrobie włókniaka. Co to jest, czy jest groźne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi