Gość Weronika Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Prosze panie doktorze odpowiedziec mi na pytanie moja mama zmarla na nowotwor pecherzyka zolciowego z przezutami na watrobe miala rowniez kamienie w pecherzyku zolciowym moje pytanie brzmi czy ja tez za 20lat lub krocej moge odziedziczyc nowotwor po mamie?dodam ze rowniez mam kamice pecherzyka zolciowego czy powinam go w takiej sytuacji jak najpredzej usunac?i czy powinam powiadomic lekarza o tym ze mama wlasnie na to zmarla?czy to niejest istotne?bardzo sie denerwuje zaistniala sytuacja!prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Oczywiście istnieje dziedziczna predyspozycja do nowotworów. Trzeba poinformować lekarza o wywiadzie rodzinnym w kierunku chorób nowotworowych, to bardzo istotna informacja. Warto usunąć pęcherzyk żółciowy jeśli występują z tego tytułu dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Panie Doktorze U mojej znajomej lekarz wyczuł (wymacał) guz na pęcherzyku żółciowym. Towarzyszy mu ból promieniujący, tępy. Czy musi to oznaczać raka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi